Maszkosok támadtak menekült gyerekekre a svéd fővárosban

Több száz maszkos - feltehetőleg neonáci - férfi vert meg menekült gyerekeket a stockholmi főpályaudvaron péntek este.

Az "észak-afrikai utcagyerekek" meg fogják kapni a "büntetést, amelyet megérdemelnek" - ilyen és ehhez hasonló szövegű szórólapokat osztogattak fekete maszkos és ruhás emberek a svéd főváros pályaudvarán. Mindenkit megvertek, aki etnikailag nem svédnek tűnt, vagy menekült volt - írja az Independent.

Towe Hagg, stockholmi rendőrségi szóvivő szerint a maszkos, bakancsos férfiak egyetlen céllal gyűltek össze: megverni a menekült gyerekeket. Egy szemtanú három megvert embert látott, s elmondta, hogy a támadók a bevándorlókat célozták.

Az eset néhány nappal azután történt, hogy egy feltehetőleg szomáliai tini megölt egy fiatal szociális munkást egy gyerekeknek fenntartott svéd menekültszálláson.

A pénteki incidens után négy embert tartóztattak le, egyikőjük megtámadott egy rendőrt, a többit pedig azzal vádolják, hogy maszkkal takarták el arcukat, ami illegális Svédországban. Minden bizonnyal pénzbírsággal sújtják majd őket.

A támadás után neonáci Svéd Ellenállási Mozgalom közleményt adott ki, azt állítva, hogy a támadás "megtisztította a főpályaudvart az észak-afrikai bűnözőktől". Hozzátették, hogy a menekültbűnözők régóta molesztálják a svéd lakosságot, és a rendőrség nem tesz szerintük semmit, amivel megállíthatnák a tombolást. Ezért ők maguk osztják ki a büntetést, amit elmondásuk szerint a menekültek megérdemelnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér