Már Észak-Korea is kínosnak érzi Magyarországot

Kim Dzsong Un rezsimjének Park Gün Hje dél-koreai elnök ajánlotta figyelmébe azt a fejlődést, amelyet Magyarország járt be a rendszerváltás után. 
Park és Áder kedden a Kék Házban. Phenjannak nem tetszik az irány
Park és Áder kedden a Kék Házban. Phenjannak nem tetszik az irány
Bruzák Noémi / MTI
Éles hangú nyilatkozatban kritizálta szerdán Észak-Korea Park Gün Hje dél-koreai elnök asszonyt azért a felszólításért, amely szerint Kim Dzsong Un rezsimjének Magyarország rendszerváltás utáni útját követve kellene végrehajtania demokratikus átalakulást – írja a Korea Times. Park erről kedden beszélt, amikor a szöuli elnöki rezidencián, a Kék Házban fogadta Áder János magyar köztársasági elnököt. Megjegyzése szerint Phenjan mindaddig nem számíthat gazdasági fejlődésre, amíg fel nem hagy a nukleáris programjával, amire az Uriminzokkiri nevű észak-koreai propagandaportál úgy reagált, Park csak rágalmazza a „tiszteletre méltó rendszerünket, amit mond, csak féltékenységből fakadó szofizmus. „Olyan fejlett rendszer, mint a mienk, nincs még egy a világon. A halálunkig harcolni fogunk a védelmében" – hangoztatták az észak-koreaiak, hozzátéve, Dél-Korea az az ország, amelynek el kellene gondolkodnia a rendszerváltáson.

Ami Ádert illeti, a magyar köztársasági elnök vasárnap a 7. Víz Világfórumon szólalt fel a dél-koreai Teguban, a Parkkal tartott keddi találkozó után pedig Mongóliába utazott tovább egy kétnapos hivatalos látogatásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.