Magyarországot is fenyegeti az Iszlám Állam

Felkerült az Iszlám Állam ellenségeinek listájára Magyarország. A terrorszervezet újabb videót tett közzé, amelyben a többi között hazánkat is fenyegeti.

A videó kigúnyolja Amerikát, amiért az Afganisztánban és Irakban végrehajtott katonai műveletekben részt vevő alakulataik "demoralizáltak" a közel-keleti kudarcaik miatt – számolt be az atv. A videó rengeteg adatot is közöl arról, hogy 6500 katona lesz éves szinten öngyilkos az Egyesült Államokban.

"Amerika, azt állítod, hogy a tiéd a történelem legnagyobb hadserege. Ugyan van elég embered és fegyvered, de a katonáidnak nincs elég akaratereje és nem elég elszántak, mióta vereséget szenvedtek Afganisztánban és Irakban" – hangzik el a videóban.

A propagandavideóban megpróbálják megfélemlíteni az Iszlám Állam ellen harcoló koalíció katonáit. És azt is részletezik, hogy milyen elképesztő mértékű pénzébe kerül Amerikának az iszlám elleni harc.

A négyperces videoklipet tegnap tették közzé. A képeken hatvan nemzet zászlaja látható, köztük Magyarországé is, amely az Iszlám Állam elleni globális koalíciót alkotja. Külön kiemelik a Szíriában aktívan tevékenykedő orosz–iráni–török koalíciót.

"A hitetlenek miatt ismét egyesülünk, hogy harcoljuk az igazságért. A számbeli fölényetek csak a hitet növelik bennünk" - fogalmaznak.

"Számoljuk a zászlóitokat, amely ha eléri a 80-at, akkor – ahogyan a próféta is megmondta – a háború lángjai végül elégetnek benneteket a halál dobjain" – vallják meg hitüket a terroristák.

A rendkívül jól animált és professzionális módon elkészített videó alatt egy Hollywood-stílusú hang azt üzeni: "A legfrissebb híreket, képeket és videókat közöljük a legaktuálisabb eseményekről".

A propagandacélokra, toborzásra és a szövetségesek keresését célul kitűző videó a kalifátus történetét, megalakulását és terjeszkedését magasztalja. Megemlítik, hogy a kalifátus területe már meghaladja Nagy-Britanniáét, és mintegy nyolcszorosa Belgiuménak.

Felhívást intéznek a világban élő muszlimokhoz, hogy etnikumtól és bőrszíntől függetlenül egyesüljenek egy zászló alatt, hogy együtt teljesítsék Allah akaratát. A közlésük szerint a kalifátus területén már iskolák ezrei működnek, amelyekben ifjú dzsihadistákat képeznek ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.