Magyarország helyett Szlovákiába mehet az indiai autógyár

Több szlovák internetes portál egybehangzó értesülése szerint az indiai Tata Motors vagy Szlovákiában, vagy pedig Lengyelországban építi fel új autógyárát, amellyel mintegy 8 ezer munkahelyet teremthet.
Állítólag Magyarország és Csehország már kiesett a versengésből. Hazánkban Szombathely és Debrecen pályázott erre a beruházásra.

Az e-Trend pozsonyi gazdasági portál úgy tudja, hogy minden bizonnyal Szlovákia kerül ki győztesen, amely az R1-es gyorsforgalmi út szomszédságában, valamint a D1-es autópálya közelében levő nyitrai ipari parkban 400 hektárnyi ingatlant ajánlott fel a a brit Jaguar Land Rover Ltd. tulajdonjogát is birtokló társaságnak. Végső döntés nyáron várható.

A pozsonyi köztévé (RTVS) három, egymástól független forrásra hivatkozva ugyancsak megerősítette ezt az értesülést. Információjuk szerint a szlovák kormány már döntött arról a végső ajánlatról, amely a beruházónak szánt kedvezményeket tartalmazza. Peter Kazimír szlovák pénzügyminiszter újságírók kérdéseit elhárítva csupán testbeszéddel jelezte, hogy megalapozottan bizakodnak.

Jozef Dvonc, Nyitra polgármestere megkeresésünkre sem volt bőbeszédű: – Jelenleg még semmi konkrétumot sem mondhatok. Elnézést, de a végső döntést és az eddigi erőfeszítéseinket akár egy elhamarkodott nyilatkozat is kedvezőtlenül érintheti – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.