Magyar munkással égett be a brit szélsőjobb

Nagy-Britanniában javában zajlik a választási kampány a május 7-i parlamenti választások előtt. Az euroszkeptikus brit UKIP elnöke, Nigel Farage kampánykörútján egy gyárlátogatáson járt hétfő délelőtt, és sikerült megszólítania egy olyan magyar munkást, aki alig beszélt angolul.

Farage egy clactoni gyárba látogatott, amikor rábukkant Loncsarevity Ivánra. Az Függetlenségi Párt (UKIP) elnöke megfigyelte a hatvankét éves magyar származású munkást, akit a riporter arról kérdezett, hogy UKIP-támogató-e.

Loncsarevity csak csendben mosolygott, mire Farage ránevetett. A magyar férfi valószínűleg nem értette a kérdést, mert alig beszélt angolul. Az esetről a Telegraph videót is készített.

A magyar munkás kollégái elmondták, hogy a férfi öt éve él Colchesterben, alulképzett. Loncsarevitytól a gyenge angoltudása miatt azt sem tudták megkérdezni, milyen volt találkozni a brit szélsőjobb híres vezetőjével.

Az Independent megemlíti, hogy az UKIP számára azért is kínos a történet, mert a párt jól ismert bevándorlóellenességéről. Farage nem engedné be például Nagy-Britanniába az alulképzett, unióból érkező munkaerőt.

Az UKIP vezetőjét ezért a látogatás után arról kérdezték, vajon a Loncserevityhez hasonló emberek maradhatnak-e az Egyesült Királyságban, ha a párt hatalomra jut. Farage elmondta, hogy a UKIP nem fogja visszamenőlegesen büntetni a bevándorlókat, ezért a magyar férfihez hasonló munkások maradhatnak Nagy-Britanniában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.