Magyar kamionsofőr szenvedett halálos balesetet

Életét vesztette a csallóközi Alistálon (Dolný Stál) az a budapesti illetőségű kamionsofőr, aki a vasúti átjárónál a stoptáblánál nem állt meg, hanem ráhajtott a sínekre.    

Abban a pillanatban érkezett Révkomárom felől a Pozsonyba tartó személyvonat, amelynek vezetője a vészfékkel sem tudta elkerülni az ütközést. A kamion vezetője szörnyethalt, a 86 utas közül néhányan kisebb sérülést szenvedtek.

A helyszínre érkezett mentők őket helyben ellátták, miként a vonat vezetőjét is. Nagy szerencséjükre a vonat nem siklott ki, csupán a vágányok rongálódtak meg, ezért Révkomárom és Dunaszerdahely között pótló buszok szállítják az utasokat.

Érdeklődésünkre Martina Kredátusová rendőrségi szóvivő annyit közölt, hogy a helyszínelés még nem fejeződött be, ezért még nem tisztázták, hogy a kamionsofőr figyelmetlensége, esetleg a jármű fékhibája okozta-e a végzetes balesetet. Közölte azt is, hogy az átjáróban nincs sorompó, jelzőlámpa sem, viszont a vasúti pálya kellő távolságról jól belátható, a közlekedési tábla pedig megállásra inti a sofőröket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.