Elraboltak és brutálisan összevertek egy magyar férfit Szlovákiában

Először kávéval kínálták a soproni férfit, végül baseballütőkkel estek neki.

Meghitt percek helyett súlyos sérüléseket szenvedett az a 39 éves soproni illetőségű férfi, aki néhány nappal ezelőtt a dél-szlovákiai Bátorkesziben (Bátorové Kosihy) élő barátnőjét kereste fel.

A házban azonban az asszony új ismerőse és két rokona fogadta őt, akik először kávéval kínálták, majd pedig rátámadtak és pénzt követeltek tőle.

A megriadt vendég átadta nekik a 280 eurót tartalmazó pénztárcáját, a mobilját és gépkocsijának a kulcsát is. Ezután a támadói átkutatták a Ford Fiesta típusú járművét, de több pénzt vagy más értéket ott sem találtak. Ezután betuszkolták őt az autójába és elhajtottak vele a közeli Búcsra, ahol az egyik borospincébe vonszolták le, baseballütőkkel ütlegelték és még több pénzt vagy bankszámlájának a kódját követelték tőle. Miután semmit sem tudtak meg, megkötözték áldozatukat, betömték a száját, majd rázárták a pinceajtót.

Hosszas erőlködés után sikerült kiszabadítania magát, autóstoppal eljutott Komáromba, onnan pedig – állítása szerint megértő jegykezelőknek köszönhetően – vonattal haza.

Az orvosi ügyeleten lábtörést és más, legalább hét-nyolc heti gyógyulást igénylő sérüléseket állapítottak meg.

A férfi feljelentést tett a soproni, majd pedig a révkomáromi rendőrségen is, ahol a személyleírás alapján rövid időn belül előállították a tetteseket: a 45 esztendős Gabrielt, az ugyancsak a községben élő fiatalkorú Nikolast, valamint a 35 éves pozsonyi Martint. Különösen súlyos emberrablás, testi sértés, továbbá gépjármű jogosulatlan használatának alapos gyanúja miatt a két felnőttet vizsgálati fogságba helyezték, a fiatalkorú tettestársuk szabadlábon védekezhet. Gyorsított eljárásban kerülnek rövidesen bíróság elé.

Kihallgatták a soproni férfi barátnőjét is, aki azt állította, hogy már korábban szakítani akart vele, de a partnere életveszélyesen megfenyegette őt – tájékoztatta lapunkat Renáta Cuháková, Nyitra megyei rendőrségi szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.