Magából kikelve káromolt magyar nőket a szlovák elnök PR-főnöke

Magyarul beszélő idős nőket alpári kifejezésekkel szidalmazott, majd verekedett hétfőn este Pozsonyban Dárius Rusnák, Ivan Gasparovic szlovák államfő közönségszolgálati osztályának vezetője, volt válogatott jégkorongozó – adta hírül a pozsonyi Új Szó.

Érdeklődésünkre ezeket az információkat az egyik neve elhallgatását kérő sértett is megerősítette. Elmondása szerint a barátnőjével magyarul beszélgettek az egyik belvárosi kávézóban, amikor a szomszéd asztalnál iszogató két férfi közül az egyik angolul odaszólt, hogy milyen nyelven beszélgetnek. – Erre közöltük vele ugyancsak angolul, hogy az anyanyelvünkön, mert mindketten magyarok vagyunk. Válaszunkat meghallva a férfi magából kikelve ordította, hogy Pozsonyban tessék szlovákul beszélni, mert Szlovákiában vagyunk, és trágár szavakkal illetett bennünket és általában a magyarokat. Ekkor két fiatalember lépett hozzá, s ugyancsak illedelmesen arra kérte őt, beszéljen tisztességesen a hölgyekkel. Mire Rusnák csak még nagyobb haragra gerjedt, és dulakodni kezdett a két fiatalemberrel. („K... p…-k, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál”– idézte az elnöki osztályvezetőt az Új Szó.)

A verekedésbe torkolló incidensnek a kihívott rendőrök vetettek véget, akik jegyzőkönyvet készítettek a történtekről. Úgy tudjuk, hogy egyelőre garázdaság alapos gyanúja miatt vizsgálódnak. Megkeresésünkre Marek Trubac, az államfő szóvivője elhatárolódott kollégája megnyilvánulásától, s közölte, hogy a rendőrségi vizsgálat lezárta után Gasparovic megteszi a szükséges lépéseket, Rusnák viszont tagadta, hogy szidalmazta volna a két nőt. Állítása szerint ő csupán két férfival keveredett szóváltásba, ám az előzményekről nem volt hajlandó beszélni, mert úgy véli, azok a rendőrségre tartoznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.