Szentté avatták Teréz anyát

Ferenc pápa a vasárnap 10:30-kor kezdődő szertartáson avatta szentté az apácát.
Több százezer ember várta a vatikáni Szent Péter téren Kalkuttai Boldog Teréz szentté avatását. A Vatikán tavaly decemberben döntött arról, hogy a nagy eseményre az irgalmasság évében kerül sor.
Óriási tömeg a Szent Péter téren és környékén
Óriási tömeg a Szent Péter téren és környékén
Stefano Rellandini / Reuters

A vasárnap 10:30-kor kezdődő szertartásra rengeteg zarándok érkezett a világ számos pontjáról. Olaszországban 1500 hajléktalannak biztosítottak lehetőséget, hogy részt vegyen a ceremónián - írja a BBC.

Indiában is megemlékezéseket tartanak, mivel Teréz anya 1946-tól Kalkuttában élt, ahol 1950-ben megalapította a Szeretet Misszionáriusai nevű szerzetesrendet, amelynek jelenleg 4500 tagja van.

Teréz anya 1910-ben született albán szülőktől, és Macedónia fővárosban, Szkopjében nőtt fel. Tizenkilenc évesen csatlakozott az ír loretói rendhez apácaként. Már ekkor Indiába ment, hogy középosztálybeli lányokat tanítson földrajzra egy kalkuttai gimnáziumban. Itt szembesült a szegénység valódi arcával, és határozza el, hogy segít az elesetteken.

Kalkuttában is megemlékeznek Teréz anyáról
Kalkuttában is megemlékeznek Teréz anyáról
Rupak De Chowdhuri / Reuters

Teréz anya 1997-ben hunyt el, 87 évesen. 2003-ban boldoggá avatták. Szentté avatásához két csodatételre volt szükség, amely bizonyíthatóan hozzá köthető. A 2000-es években két csoda is történt, miután egy brazil mérnök és egy indiai nő imádságot intézett Teréz anyához, meggyógyultak.

Teréz anya szentté avatását élőben közvetítik a Vatikánból:

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.