Lukasenko: Magyarországnak elege lett a demokráciából

Megváltozott a nyugati országokban élő emberek hozzáállása a demokráciához és piacgazdasághoz, állítja Alekszander Lukasenko, Fehéroroszország elnöke.

– Magyarország valamikor egy szocialista ország volt. Annak idején jó barátok voltunk, közeli kapcsolatban álltunk egymással. Végül elegük lett a demokráciából, a piacgazdaságból, és kijózanodtak – jelentette ki Lukasenko, aki Fehéroroszország új franciaországi és magyarországi nagyköveteinek kinevezésén fejtette ki nézeteit. Szerinte egyébként ez a folyamat játszódik le egész Európában is.

A fehérorosz elnök elmondta, Franciaországban hasonló a helyzet, mint Magyarországon: a média szerint Franciaország időzített bomba Európa közepén. – Ez az egész a politikusokat és a nyugati társadalmakat leszállította a földre. Nemcsak Magyarországon, de Franciaországban is kiterjesztjük kapcsolatainkat, mert az ott élő emberek a történtek után jobban megértik majd Fehéroroszországot is.

– Magyarország az Magyarország. Nem veszíthetjük el ezt az országot. Kapcsolatokat kellene építenünk velük, csakúgy, mint Lengyelországgal, Bulgáriával és a balti államokkal. Ezekkel az országokkal mi annak idején mind jóban voltunk. Teljesen mindegy, hogy akarjuk-e vagy nem, kapcsolatokat kell építenünk. Ezt mi tényleg akarjuk – hangsúlyozta ki Lukasenko.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.