Ámokfutó lőtt le két embert egy kis bajor faluban

Tragédia rázta meg az 5500 lakosú bajorországi Leutershausen falut péntek reggel. Tíz óra körül egy 82 éves asszonyt agyonlőttek egy bérház előtt az utcán. A gyanúsított, Bernd G. nem sokkal később Mercedes kabriójából tüzet nyitott egy kerékpárosra is. A 72 éves férfi a helyszíne belehalt sérüléseibe.

Az elkövető az autóval, ami feltehetően az apjáé, elmenekült a rendőrök elől. Útközben rálőtt egy gazdálkodóra is, de a férfi sérülés nélkül úszta meg a találkozást. Nagyjából két órával később az ámokfutó betért egy benzinkútra, 30 kilométerre Bad Windsheimtől és fegyverrel fenyegette meg a pult mögött álló 47 éves alkalmazottat, aki ritkaságszáma menő lélekjelenlétről téve tanúbizonyságot megszerezte a pisztolyt és a támadóra szegezte.

A lövöldözőt a töltőállomás másik két alkalmazottja a földre terítette és kábelkötözővel ártalmatlanná tette, amíg a rendőrség megérkezett. A benzinkút személyzetének bátorsága miatt sikerült gyorsan letartóztatni az ámokfutót – mondta el Roman Fertinger a Mittelfranken kerület rendőrfőnöke péntek délután tartott sajtótájékoztatóján.

A férfi kihallgatása után hivatalosan azt közölték, az elkövető nem állt kapcsolatban az áldozataival. Tettére egyelőre más magyarázatot nem találtak, mint zavart elmeállapotát. A gyanúsított ellen vizsgálat folyik, melybe elmeszakértőt is bevontak – tájékoztatta a közvéleményt Gerhard Neuhof legfőbb ügyész. A szakértő véleménye fogja eldönteni, hogy Bernd G. pszichiátriára vagy vizsgálati fogságba kerül-e.

A nyomozás vezetője, Hermann Lennert azt közölte a közösségi médiában megjelent számos révinformációra reagálva, hogy az elkövető tettének motívumai nem ismertek még a rendőrség számára sem. Korábban sosem volt dolga a hatóságokkal, otthona átkutatása alatt is csupán egy sportpisztolyra szóló fegyvertartási engedélyt és egy revolvert találtak. Egy másik fegyver az autója csomagtartójából került elő.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter a motiváció hiánya miatt azt mondta: ámokfutás történt.

Leutershausen a Mittelfranken kerület ansbachi körzetéhez tartozó kicsiny település, melynek lakói ehhez hasonló tragédiát eddig csak a híradásokban láthattak. Siegfried Hess polgármester elmondta, hogy az egész közösséget sokkolták a történtek. A 82 éves áldozat idén ünnepelte volna az 50. házassági évfordulóját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.