Las Vegast és San Franciscót fenyegeti az Iszlám Állam

Egy vasárnap felbukkant videón az orlandói melegbárban 49 embert meggyilkoló Omar Mateent magasztalják, és hasonló támadásokra buzdítják az Egyesült Államokban lévő magányos farkasokat.

A felvétel nyilvánosságra hozásakor San Francisco éppen a Pride felvonuláson ünnepelt, amelyet megerősített biztonsági intézkedések kísértek. A résztvevőknek fémérzékelő kapun kellett áthaladniuk – ilyenre az esemény fennállása óta még nem volt példa - írja az Independent.

A videóban több minden helyet kapott: az orlandói Pulse szórakozóhelyen elkövetett támadás képei és Kalifornia olyan meghatározó jelképei is láthatóak, mint például a Golden Gate híd. Saját otthonaikban öljétek meg a hitetleneket – mondja a felvétel egyik szereplője. A kisfilmen Barack Obama amerikai elnök képét vérfoltok színezik, és Francois Hollande francia államfővel együtt lángokban állva is ábrázolják őket - áll a Youngcons híroldalon.

Az amerikai biztonsági szakértők szerint ugyanakkor a fenyegetés egyáltalán nem új. Loretta Sanchez képviselőasszony elmondta: ez a veszélyes helyzet már a szeptember 11-i támadások óta fennáll, és csak a kemény munkának köszönhető, hogy nem történt még támadás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.