Lezuhant Romániában egy izraeli katonai helikopter

A román védelmi minisztérium közleménye szerint a CH 53 típusú helikopter az izraeli hadseregé, és a Blue Sky 2010 nevű közös román-izraeli légi gyakorlaton vett részt. A balesetnek nincs túlélője.

Lezuhant Romániában egy izraeli katonai helikopter. A balesetben hat izraeli és egy román katona vesztette életét - adták hírül román hírforrások.

Lezuhant Romániában egy izraeli katonai helikopter
A rescue helicopter hovers over the area where an Israeli military transport helicopter carrying seven soldiers crashed near Simon village in a mountainous area of central Romania July 27, 2010. The crash occurred on Monday during a joint exercise, Romania's Defence Ministry and the Israeli military said. REUTERS/Stelian Grajdan/Adevarul/Handout (ROMANIA - Tags: DISASTER MILITARY) ROMANIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ROMANIA

A román védelmi minisztérium közleménye szerint a CH 53 típusú helikopter az izraeli hadseregé, és a  Blue Sky 2010 nevű közös román-izraeli légi gyakorlaton vett részt. A baleset pillanatában hat izraeli és egy román katona tartózkodott a fedélzeten. A helyszínen négy katona holttestét találták meg eddig. A román hegyimentők besötétedés után is folytatták az esetleges túlélők keresését annak ellenére, hogy a katasztrófa nehezen megközelíthető hegyvidéken történt.

A helikopter és a gyakorlatot irányító központ közötti rádiókapcsolat  helyi idő szerint délután fél négy körül szakadt meg. Mintegy két és fél órán át zajló keresési akcióval sikerült megtalálni a lezuhant helikopter roncsait: ezekre a dél-erdélyi, Brassó megyei Fundata és Zernyest (Zarnesti) települések környékén bukkantak rá.

A közlemény szerint a hatóságok nem ismerik a baleset körülményeit. Korábban névtelenül nyilatkozó katonai forrásokra hivatkozva a Mediafax román hírügynökség úgy tudta, hogy amerikai katonák is vannak az áldozatok között. A román védelmi minisztérium vizsgálóbizottságot küldött a katasztrófa helyszínére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.