Lezárták Angela Merkel hivatalának környékét

Kordonnal vette körül a rendőrség a Szövetségi Kancellária épületét Berlinben néhány gyanús csomag miatt szerda reggel. A több órán át tartó helyszíni vizsgálat kiderítette, hogy a csomagokban nem volt semmi veszélyes.

Tizenegy óra előtt nem sokkal visszavonták a Szövetségi Kancellária köré elrendelt kordont, és a speciális egységek is elkezdtek levonulni a területről, amelyet néhány gyanús csomag miatt zártak körbe szerda reggel.

Lezárták a kancellária bejáratát
Hannibal Hanschke / Reuters

Thorsten Peter rendőrségi szóvivő az N24 hírtelevíziónak korábban azt mondta, hogy a gyanús tárgyra a postai küldemények rutinvizsgálata során bukkantak reggel fél kilenc körül az épület előtt. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy egy vagy több csomagról, illetve levélről van-e szó – ez ügyben a hírügynökségi jelentések eltérő információkat közöltek.

Később nyilvánosságra hozták, hogy a riadalmat egy robbanóanyag-kereső kutya jelzése okozta, aki négy gyanús helyen landoló csomagra lelt. A csomagok átvizsgálása után kiderült, hogy azokban nincs semmiféle veszélyes tárgy, hétköznapi küldeményekről van szó.

A Deutsche Welle arról írt, hogy az intézkedések ellenére a kancellárián fennakadások nélkül zajlott a munka mindvégig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.