Letartoztatások Párizsban: gázpalackokkal teli autót találtak a Notre Dame mellett

Több embert letartoztatott a párizsi rendőrség, miután a Notre Dame székesegyház közelében találtak egy autót, amiben hét robbanásveszélyes gázpalack volt – számolt be az esetről szerda kora délután a BBC.
A rendőrség közlése szerint a gázpalackokkal teli autó egy Peugeot 607-es volt és az tette gyanússá, hogy miközben vészvillogó volt rajta, rendszámtáblája nem volt. Az autó tulajdonosát és egyik társát letartoztatták, állítólag szerepeltek a terrorizmussal gyanúsítható személyek listáján.

Az autóban arab nyelven írt dokumentumokat találtak. A francia média közben arról számolt be, hogy további személyeket tartoztattak le. A BBC szerint az autót pár méterre volt a székesegyháztól. Mint ismeretes a templom a turisták egyik kedvence Párizsban, évente közel 13 millió ember keresi fel.

Az egyik gázpalack egyébként üres volt, ugyanakkor a rendőrség nem találta meg a detonátort sem, így a hatóságok nem zárják ki, hogy ez csak egy „teszt" volt.

Tavaly novemberben 130 ember halt meg egy terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam emberei szerveztek meg. Akkor a terroristák három helyen robbantottak, illetve géppisztolyokkal lövöldöztek járókelőkre, és a Bataclan nevű szórakozóhelyen mulatozókra.

Júliusban Nizzában egy terrorista egy kamionnal hajtott a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékot néző tömegbe, akkor 84 ember halt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.