Lerohanták a magyar kamiont a menekültek

Egy bolgár kamionsofőr vette videóra, ahogy tucatnyi menekült rohamozta meg a Waberer's egyik forgalomban araszoló kamionját a calais-i határátkelőnél.

A hvg.hu megkereste a Waberer's fuvartársaságot, azonban egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre. Mint a lap írja, a felvételen látható jelenség egyáltalán nem ritka.

Calais kikötőjében tömegével próbálnak felkapaszkodni a Nagy-Britanniába tartó kamionokra a menekültek, hogy átjussanak a szigetországba. A kamionsofőrök nem sok mindent tudnak tenni, azonban ha a határon kiderül, hogy valamelyikük potyautasokat szállít, kemény bírságra számíthat.

A legtöbben egyszerűen követik az International Road Transport Union (IRU) által összeállított listát, amely leírja, mit kell ellenőrizni a kamionon, ha megállnak valahol - írja a hvg.hu. A kamionokat a legtöbbször a parkolókban és a pihenőhelyeken rohanják meg a menekültek, nem ritka, hogy egy este alatt 4-5-ször is megpróbálkoznak ugyanazzal a járművel - mondta portálnak Bende Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) munkatársa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.