Lelőtte barátnőjét Oscar Pistorius

A dél-afrikai rendőrség őrizetbe vette Oscar Pistoriust, a hatszoros paralimpiai bajnok futót, miután a sportoló – helyi sajtójelentések szerint – meglőtte barátnőjét, aki belehalt sérüléseibe.

A legfrissebb hírek szerint Pistorius gyilkosság vádjával áll majd bíróság elé.

Az eset körülményei egyelőre nem tisztázottak. Egyes hírek szerint a versenyző betörőre gyanakodott, s ezért tüzelt. A Daily Mail úgy tudja, a sportoló párja Valentin-nap alkalmából akarta meglepni kedvesét, ezért osont be a házba. A rendőrség azonban úgy nyilatkozott, hogy meglepődtek a tudósításokon, a helyszínen ugyanis többször is történt már "családi természetű" incidens, írja a BBC. A hatóságok szóvivője nem árult el további részleteket az ügyről, csupán annyit erősített meg: egy halott nőt találtak a lakásban. Hozzátette: a bejelentés nem attól a férfitől érkezett, akit a kollégái előállítottak. A helyi rendőrség elmondása szerint Pistorius mindenben együttműködik.

A 26 éves klasszis, akinek több millió dolláros jövedelmet garantáló reklámszerződései vannak ismert cégekkel, a londoni olimpia sztárjainak egyike volt: ő volt az első a sporttörténelemben, aki két művégtaggal futva jutott el a legjobbak közé. Az ötkarikás játékok emblematikus jeleneteinek egyike volt, amikor a 400 méteres síkfutás elődöntője után Kirani James, a vetélkedő későbbi nyertese átnyújtotta rajtszámát a dél-afrikai futónak, hogy így tisztelegjen teljesítménye előtt.

Pistorius a paralimpián is indult, ahol nem csupán sikerei miatt került fókuszba. A 200 méteres fináléban alulmaradt a brazil Alan Oliveriával szemben, akit azzal vádolt: jogtalan előnyt szerzett hosszabb protéziseinek köszönhetően. A klasszis utóbb bocsánatot kért, s jelezte: megbánta nyilatkozatát.

 

A 2012. november 8-án készült képen Oscar Pistorius és barátnője, Reeva Steenkamp
Johannesburg, 2013. február 14. 2012. november 8-i kép a dél-afrikai Oscar Pistorius paralimpiai bajnokról és barátnőjéről, Reeva Steenkamp dél-afrikai manökenről Johannesburgban. A 26 éves Pistorius 2013. február 14-én lelőtte barátnőjét, mert feltehetően betörőnek nézte. A nő belehalt sérüléseibe. (MTI/AP/Lucky Nxumalo-Citypress)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.