Le akart fejezni egy rendőrt, agyonlőtték az iszlamistát

Egy rendőrt készült lefejezni egy bűntársa segítségével az az iszlamista szélsőséges, akit kedden Bostonban lőttek agyon a terrorelhárítási hatóságok emberei - közölte szerdán rendőrségi forrásokra hivatkozva a The Boston Globe című napilap.

Egy bostoni rendőr és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik ügynöke által agyonlőtt Usaama Rahim az eset hivatalos leírása szerint egy több mint 20 centiméteres pengéjű katonai késsel hadonászott, ezért önvédelemből kellett vele végezni. Cinkosát, David Wrightot szerda délután állítják bíróság elé.

"Úgy hisszük, hogy a szándék egy rendőr lefejezése volt. Tudtuk, hogy a tervet meg kell akadályozni. Kedden szándékoztak akcióba lépni" - jelentette ki a lapnak egy névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékes.

A The Boston Globe értesülései szerint Rahimot és Wrightont hírszerzési értesülések alapján már hetek óta egész napos megfigyelés alatt tartották. A Rahim lelövésével végződött incidensről egy térfigyelő kamera felvételeket készített. Ezeket a rendőrség szerdán bemutatta a muszlim és a fekete közösség képviselőinek és hamarosan közzé fogja tenni.

A bostoni rendőrség és az FBI hivatalosan még nem közölt részleteket az összeesküvéssel kapcsolatban. Az ügyészség sem ismertette a Wrighttal szembeni vádakat.

A büntetlen előéletű Usaama Rahim bátyja, Ibrahim Rahim ismert imám, aki a 2013-as bostoni maratonon elkövetett robbantásos merényletet követően felemelte hangját a terrorizmus ellen. A fivér azt állította, hogy öccsét hátulról lőtték le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.