Las Vegas után Helmandra vált "Harry Wales százados"

Huszonnyolcadik születésnapja előtt négyhónapos szolgálatra Afganisztánba érkezett Harry herceg, akit egy Apache harci helikopter másodpilótájaként és tüzérként vetnek be.

A londoni védelmi minisztérium pénteki hivatalos bejelentése szerint a brit trónöröklés rendjében a harmadik helyet elfoglaló Harry herceg repülőszázada kötelékében megérkezett az afganisztáni Helmand tartományban elhelyezkedő Camp Bastion bázisra. Ebben a régióban állomásozik a jelenleg 9500 katonát számláló afganisztáni brit kontingens túlnyomó része.

Harry herceg (baloldalt) az Apache-csal
Britain's Prince Harry is shown the Apache helicopter flight line by an unidentified member of his squadron at Camp Bastion, Afghanistan September 7, 2012. REUTER/John Stillwell/POOL (AFGHANISTAN - Tags: ENTERTAINMENT CIVIL UNREST MILITARY POLITICS ROYALS)

Mint emlékezetes, hiszen annak idején a világsajtó részeként lapunkat is „bejárta” a hír, a hivatalosan Harry Wales százados névre hallgató ifjú tiszt 2007 végén, 2008 elején már teljesített szolgálatot Afganisztánban, akkori képzettségének megfelelően még repülésirányítóként. Ellentétben a jelenlegi helyzettel, a védelmi tárca titokban próbálta tartani bevetését. Amikor amerikai és más nemzetközi hírcsatornák nyilvánosságra hozták Harry afganisztáni bevetését, biztonsági okokból, a "kis herceg" méltatlankodása ellenére, mindössze tíz hét után azonnal visszahívták a kiküldetésből. A trónörökös kisebbik fia azóta folyamatosan erőltette visszatérését Afganisztánba, különben nem látta értelmét katonai pályafutásának.

A százados, aki fényes eredménnyel és kitüntetéssel szerezte meg az Apache helikopterre érvényes másodpilótai és tüzéri képesítését, ezúttal a frontvonalban teljesít szolgálatot. A királyi család tagjai közül utoljára, kereken harminc éve, András yorki herceget vetették be a hadszíntéren, a falklandi háborúban. A védelmi minisztérium értékelése szerint Harry biztonsága nem forog veszélyben. Apache típusú helikoptert mindeddig nem lőttek le a tálibok, és kategóriájában különben is a legszofisztikáltabb járművek egyikének számít. A minisztérium által kiadott tájékoztatás a közvélemény megnyugtatására azt is közli, hogy Harry Wales nem áll majd közvetlen kapcsolatban az afgán biztonsági erőkkel.

A nagyreményű, becsvágyó katonatisztnek a legjobbkor jött a bevetés, melynek révén számos korábbi kirívó-kihívó botlása után egy újabb alkalommal szerezheti vissza tekintélyét az alattvalók előtt. Alig néhány hete, közvetlenül az olimpiai játékok idején nyújtott elismerésre méltó teljesítménye után Las Vegasban pihente ki fáradalmait. A megérdemelt vakáció idején elengedte magát, sőt testőreit is cserbenhagyta éberségük, így kerülhetett arra sor, hogy a luxusszállodájának lakosztályában rendezett bulin meztelenre vetkőzött és a meghívott lányok lefényképezték, majd magától értetődően az árulkodó fotókat eladták a legtöbbet fizető lapoknak. Miután a nudista felvételek elárasztották a világhálót, a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun is, az állítólagos közérdeklődés kielégítésére hivatkozva nyilvánosságra hozta a képeket.

    

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.