Conan szemez a CDU-val

Szinte mindenben követte példaképe, Arnold Schwarzenegger karrierjét. Előbb testépítő-világbajnok lett, majd Hollywoodba szerződve egy tévésorozatban eljátszotta Conant, a barbárt. Ralf Moeller újabban a politikával kacérkodik.

Az angolt törő izomharcos azonban nem Kalifornia szövetségi állam kormányzói posztjában gondolkodik, hanem szűkebb hazájában, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban próbálná ki magát.

A 49 éves akciószínész a Der Spiegel kulturális magazinjában, a KulturSpiegel decemberi számában "sütötte el" azt a sokak szerint médiafelhajtásnak szánt ötletét, hogy szívesen átvenné a CDU-s Jürgen Rüttgerstől a közel 18 millió lakosú tartomány irányítását. Sőt a címlapfotón világosszürke politikusi öltönyt viselő, egy német és egy tartományi zászló között ülő "erős ember" azt sem zárta ki, hogy egy szép napon Európa vezető gazdasági hatalmának kancellárja legyen.

A 197 cm magas, egykori amatőr Mr. Univerzumról régóta tudni, hogy szimpatizál
a kereszténydemokratákkal. Mint a Welt Online írta, a Recklinghausenben született, de jó ideje a Csendes-óceán partján élő Moeller 2005-ben részt vett a CDU kancellárjelöltje, Angela Merkel választási kampányában. Később Rüttgers társaságában ellátogatott egykori recklinghauseni iskolájába; a szintén konzervatívpárti védelmi miniszter, Franz Josef Jung felkérésére pedig az Afganisztánban szolgáló Bundeswehr-egységeket kereste fel. Fitneszgépeket vitt ajándékba, valamint az öt Oscar-díjjal kitüntetett Gladiátor című filmet, amelyben mellékszerepig jutott.

A szintén CDU-szimpatizáns Welt Online szerint az egyelőre párton kívüli, az afganisztáni missziót szívvel-lékekkel támogató kétgyermekes családapa világnézetileg jól jönne a konzervatívoknak. Igaz, az egészségügyi rendszert meglehetősen radikálisan alakítaná át azzal, hogy minden szövetségi polgárt edzőtermekbe vezényelne. Mindenképpen a javára írandó, hogy B kategóriás tévés és DVD-produkciók "sztárjaként" keresett vagyonából szociális célokra is áldoz. Ursula von der Leyen (CDU) német családügyi miniszterrel együtt indította útjára a Starke Typen (Erős fickók) elnevezésű programot, amely hátrányos helyzetű családokból származó gyerekeket segít, hogy felszállhassanak a felemelkedést biztosító "társadalmi liftre".

Moeller a Welt Online politikai gyorstesztjén jól szerepelt, csak azt nem tudta megmondani, hogy ki Németország gazdasági minisztere - a posztot egyébként a CSU-s Michael Glos tölti be. A német erőember az osztrák származású, Amerikában szédítő karriert befutó bálványától, Schwarzeneggertől azt hallotta, hogy a politikába igen sok munkát kell ölni. A "német Conannek" ereje van, pénz és program mellett jó tanácsadók kellenek még. A tengerentúlon végül is azt tanulta, hogy minden lehetséges.

Moeller egy berlini mozigálán
Moeller egy berlini mozigálán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.