Kutyákkal tépette szét nagybátyját Kim Dzsong Un?

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor 120 kiéheztetett kutyával tépette szét Csang Szok Teket és öt társát – állítja egy kínai lap.

Csang Szok Teket és öt társát meztelenül egy olyan ketrecbe zárták, ahol 120 kiéheztetett kutya volt. A kegyetlen kivégzés állítólag több mint egy órán át tartott, és 300 magas rangú vezető nézte végig Kim Dzsong Unnal együtt. A Wen Wei Po című kínai lap szerint három napig éheztették a kutyákat - írja a Daily Mail Online.

Kim Dzsong Un újévi beszédében megemlítette néhai nagybátyját: azt állította, hogy a kivégzés a Koreai Munkapárt határozott fellépését tükrözte az ellenforradalmi elemekkel szemben. A 67 éves Csang Szong Tek kivégzése után több tízezer cikket távolítottak el internetes archívumaikból a phenjani sajtóorgánumok. Az észak-koreai televízióban sugárzott dokumentumfilmből pedig kivágták az összes, Csangot ábrázoló felvételt, vagyis úgy tűnik, igyekeznek teljesen megsemmisíteni az emlékét is.

Kim Dzsong Un nagybátyja kegyvesztetté vált, december 13-án végezték ki, miután egy rögtönítélő bíróság halálra ítélte. Csang Szong Tek korábban befolyásos volt, segítette Észak-Korea mostani diktátorának hatalomra jutását, de állítólag kísérletet tett az állam megdöntésére, illetve "nemkívánatos erőkből álló csoportot vezetett". Családját is kegyetlenül megbüntették: az észak-koreai szokásoknak megfelelően büntetőtáborba küldték a hozzátartozókat, a hírek szerint több száz embert.

Észak-Koreában a hírek szerint eddig is barbár módon végezték ki az elítélteket: a politikai foglyokat általában kikötözték, mielőtt gépfegyverrel agyonlőtték őket – írja a hvg.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.