Különös véletlen: autóbalesetben meghalt a fertőtlenítőbotrány felelőse

Autóbalesetben életét vesztette vasárnap este Dan Condrea üzletember, akinek cége, a Hexi Pharma éveken át felvizezett fertőtlenítőszereket adott el a romániai kórházaknak.
Condrea autója hatalmas sebességgel fának ütközött Buftea városban, Bukarest közelében. Hírügynökségi beszámolók szerint az autó vezetője a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és a helyszínen szörnyethalt. Felesége a ruhái alapján azonosította a Hexi Pharma volt tulajdonosát, illetve a gépkocsiban megtalálták Dan Condrea személyi iratait. Ettől függetlenül a legfőbb ügyészség DNS-minták alapján próbálja azonosítani a holttestet.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a rendkívüli balesetet az egyébként nyílegyenes úton. Román hírcsatornák nem tartják kizártnak az üzletember öngyilkosságát, de az is felmerült, hogy Dan Condreát valójában „megöngyilkolták”.

Korábban a román törvényhozás felsőházának elnöke, Calin Popescu Tariceanu vetette fel, hogy a Hexi Pharma éppenséggel a titkosszolgálat fedővállalata lehetett, egyébként nehezen magyarázható, hogyan árulhatott egy évtizeden át gyakorlatilag csapvizet fertőtlenítőszerként, több mint 350 kórháznak. Ha a feltevés igaz, akkor az sem zárható ki, hogy Condreát a titkosszolgálatok tették el láb alól – vélik egyes kommentátorok.

Öngyilkosságra utal, hogy az üzletember – a Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozó közeli munkatársai szerint – néhány napja kicserélte az autóját egy kevésbé biztonságos, középkategóriás személygépkocsira. A nyomozóhatóság ugyanakkor közölte, hogy a baleset helyszínén nem találtak féknyomokat.

A hígított fertőtlenítőszerek ügyében Dan Condreát ma hallgatták volna ki újra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.