Dobozos Schweppes-szel robbanthatott az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam nyilvánosságra hozott egy fotót, melyen állításuk szerint az a bomba látható, amely október utolsó napján robbant fel az orosz utasszállítón.

Egy bombáról készült fotót jelentetett meg a szélsőséges terrorszervezet az angol nyelvű híroldalán - írja a BBC. A szélsőséges szunnita szervezet szerint ez a bomba robbant fel a 224 embert szállító orosz utasszállítón október 31-én.

A képek tanúsága szerint egy ananászos ízesítésű Schweppes Gold üdítő dobozába helyezték a kis méretű robbanószerkezetet, így tudták azt az utasszállítóra csempészni.

A Dabiq magazinban közölt információkat egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

A gép Sarm es-Sejkből Szentpétervárra tartott, amikor az Airbus A321-esen házi készítésű bomba lépett működésbe, amelynek robbanóereje a szakértők szerint egy kilogramm trotilénak felelt meg. A gép így már a levegőben darabjaira esett, ezért szóródtak szét nagy területen a roncsai – tájékoztatta Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Ahogy arról beszámoltunk, a hétfő éjszakai, kremlbeli értekezleten a titkosszolgálati vezető azt mondta, hogy az utasok személyes tárgyain, a csomagokon és a lezuhant repülőgép darabjain külföldi gyártmányú robbanószer nyomait észlelték.

Az Iszlám Állam szerdán arról is beszámolt angol nyelvű lapjában, hogy kivégeztek egy norvég és egy kínai túszt, miután két hónapja válságdíjat követeltek értük - adta hírül a Reuters hírügynökség. Erna Solberg norvég kormányfő még szeptemberben jelentette be, hogy január óta az ISIS fogságában van egy norvég állampolgár. Solberg már akkor jelezte, hogy a norvég kormánynak nem áll szándékában váltságdíjat fizetni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.