Közlekedési biztos lehet Navracsics

Brüsszelből hazaküldenek egy biztosjelöltet, de nem a magyart. Jean-Claude Juncker bizottsági elnök az EUobserver értesülései szerint a szlovén Alenka Bratusektől készül megválni, s a tárcák átcsoportosítása után a közlekedés juthatna az ifjúsági, oktatási és állampolgársági ügyektől eltanácsolt Navracsics Tibornak.

Az energiaügyi biztosságon túl egy alelnöki posztra is várományos Alenka Bratusek hétfőn gyengén szerepelt a meghallgatásán, ezért Szlovéniának mást kell jelölnie. Az ország ezzel várhatóan el is veszti az alelnökséget. Bratusekre otthon is nehéz napok várnak, mert egy korrupcióellenes bizottság bizonyos pontokon ellentmondásokat talált korábbi nyilatkozatai és az Európai Parlamentben mondottak között. A volt miniszterelnök egyébként önmagát jelölte a biztosi posztra, ami már önmagában is érdekes.

Bratusek a liberális pártcsaládhoz tartozik, így viszonylag fájdalommentesen feláldozható. A szocialisták és a néppártiak ezzel alighanem le is tudják az alakulási vitákat, s alig várják, hogy végre egyetérthessenek. Mást mindenesetre már nem akarnak hazaküldeni. Az energiaügyek feltehetően a szlovák biztosjelölthöz kerülnek, az oktatást az új szlovén jelölt, feltehetően a szocialista Tanja Falon kaphatja, míg Navracsics Tibornak be kell érnie a sem politikai, sem gazdasági szempontból nem túl fontos közlekedési ügyekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.