Könnygázzal támadtak a koszovói parlamentben

Már maguk a koszovói parlamenti képviselők sem lepődtek meg azon, hogy az ellenzéki politikusok pénteken könnygázpalackot dobtak a képviselőház több termébe is, hogy ismét megakadályozzák a honatyák munkájának folytatását.

A Koha Ditore című pristinai napilap a honlapján arról számolt be, hogy a parlamenti ülést el kellett halasztani, mert az ellenzék kétszer is könnygázpalackot dobott a parlament épületének különböző helyiségeibe. A törvényhozás előtt tüntetők gyűltek össze, és a megerősített rendőri jelenlét ellenére ők is könnygázpalackot aktiváltak, legalább egy személyt kórházba kellett szállítani.

Az ellenzék hetek óta akadályozza a parlament munkáját - pénteken már harmadszor dobtak könnygázpalackot a terembe - azt követelve, hogy Isa Mustafa kormányfő vonja vissza aláírását a Szerbiával Brüsszelben kötött augusztusi megállapodásról. Jóllehet a kisebbségi szerb önkormányzatok közösségének létrehozásáról szóló egyezményt nem hozták nyilvánosságra, a tiltakozók szerint túl sok jogot biztosít a koszovói szerb kisebbségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.