Koncerten gyilkolt az osztrák ámokfutó

A nyugat-ausztriai Nenzingben két embert lőtt le egy férfi vasárnap hajnalban mielőtt magával is végzett volna –  jelentette a helyi rendőrség.

Két embert lelőtt, tizenegyet pedig megsebesített egy ámokfutó férfi vasárnap hajnalban a nyugat-ausztriai Nenzingben egy motorosklub rendezésében tartott koncerten. Az ámokfutást egy veszekedés előzte meg. A 27 éves férfi – számol be az esetről az oe24.at osztrák hírportál – hajnali három körül a barátnőjével kapott össze valamin a koncerthelyiség előtti parkolóban. A szóváltás után magához vette a fegyverét, berohant a sátorba és tüzet nyitott, látszólag válogatás nélkül lőve az emberekre. Vérfürdő végeztével visszament a kocsijához, ahol aztán maga ellen fordította a fegyverét. Még vizsgálják, hogy volt-e egyátalán fegyverviselési engedélye.

A koncerten körülbelül 150 ember lehetett, de nem mindenki volt motoros. Az oe.24.at szerint a helyszínre elsőként érkező mentők próbálkoztak újraélesztéssel, de már nem tudták megmenteni a két halálos áldozatot. Arról, hogy a többieknek milyen sérüléseik vannak, a hatóságok egyelőre nem szolgáltak részletes információkkal. Nagyon különbözőek a sebeik - mondta Susanne Dilp rendőrségi szóvivő az APA osztrák hírügynökségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.