Kokaint szállított a Costa Condordia

A nyomozóhatóságok szerint a 2012 januárjában elsüllyedt hajó az olasz maffia hatalmas kokainszállítmányát szállította.

A 'Ndrangheta bűnszervezet lehallgatott beszélgetéseiből derült ki, hogy a Costa Concordia fedélzetén kábítószer volt, melyet a nyomozóhatóságok a hajó felfordítása után nem találtak meg. A hangfelvételen a maffia vezetője, Massimo Tiralongo azt mondja, a hajó elsüllyedése miatt nagy bajba kerültek.

A calabriai maffia nemcsak a Costa Cruise hajóin szállított kábítószert, hanem a Norvegian Cruise Lines óceánjáróin is Észak-Amerika, a Karib-térség és Európa között – tárta fel a nyomozás részleteit a La Repubblica.

Az Independent a firenzei nyomozóhatóságokra hivatkozva azt írja, hogy a hajóra a tulajdonosok tudta nélkül vitték fel a nagy mennyiségű kábítószert. Vélhetően valaki segítette őket a legénység tagjai közül.

A Costa Condordia hajója négyezer utassal a fedélzetén 2012. január 13-án futott zátonyra, miután a kapitány egy kockázatos manővert hajtott végre, harminckét ember halálát okozva ezzel. Francesco Schettinót idén februárban bűnösnek találta a bíróság, és 16 év börtönre ítélte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.