Kokain és marihuána terjeng nyolc olasz város levegőjében

A legmagasabb szintet Torinóban mérték. Maffia ide vagy oda, Palermóban fúj a legkevesebb drogot a szél.

Kokain és marihuána nyomaira bukkantak, ám senkinek sem kell gázálarcért rohannia – írta az amerikai Yahoo hírportál –, mivel a drogszint a levegőben igen csekély, semmiképpen sem befolyásolja senki tudatának állapotát, csak igen érzékeny műszerekkel lehet kimutatni. A drog mellett nikotint és koffeint is találtak a nagyvárosok levegőjében a mérők.

A nyolc város, ahol drogot fúj a szél: Bologna, Firenze, Milánó, Nápoly, Palermo, Róma, Verona és a már említett Torino. Kokainból a gazdasági központnak számító Torinóban szívják fel a legtöbbet, csak a marihuánát tekintve azonban a két 3-400 ezres diákváros, Firenze és Bologna az éllovas. Érdekesség, hogy a maffiáról hírhedt Palermóban mérték a legalacsonyabb szintet az olasz Légszennyezés-kutató Intézet munkatársai.

A kutatás az olaszok kábítószer-fogyasztási szokásairól árul el sokat. A levegőben mért kábtószer aránya ugyanis télen éri el a csúcspontját, május és augusztus között viszont úgy tűnik, az olaszok nem szívnak, a kokain és a marihuána legalábbis teljesen eltűnik a levegőből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.