Klimkin: az egész civilizált világ egyhangúlag támogatja Ukrajnát

Az egész civilizált világ egyhangúlag támogatja Ukrajnát az orosz agresszióval szemben - jelentette ki péntek este Viktor Klimkin ukrán külügyminiszter.

A tárcavezető a Kijev melletti Boriszpil repülőtéren mondta ezt, a Kanadából érkezett segélyszállítmány fogadásakor.

„Erezzük azt, hogy nem vagyunk egyedül az orosz agresszióval szembeni harcban, igazi barátaink vannak, érezzük szolidaritásukat, azt, hogy nem vagyunk közönyösek a világ számára, mi több, az egész világ - az Egyesült Államok, Kanada, az Európai Unió és az ázsiai országok -, az egész civilizált világ egyhangúlag támogatja Ukrajnát" – hangoztatta Klimkin, és megköszönte Kanadának a támogatást.

Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint a Boriszpil repülőtérre péntek este érkezett meg Kanadából az első segélyszállítmány, amely 30 ezer téli rövid felsőkabátot, ugyanannyi nadrágot, 70 ezer pár bakancsot és 4,5 ezer pár kesztyűt tartalmaz.

Rob Nicholson kanadai védelmi miniszter kedden jelentette be, hogy országa tizenegymillió dollár értékben újabb hadfelszerelés-szállítmányt küld az ukrán hadseregnek, hogy szembeszálljon „a putyini rezsim folytatódó agressziójával". Emberi élet kioltására nem alkalmas katonai felszereléseket és eszközöket, ruházati cikkeket küldenek az ukrán fegyveres erőknek.

Kanada eddig 55 millió dollár értékben nyújtott segélyt Ukrajnának. Augusztus közepén golyóálló mellényeket, sátrakat, hálózsákokat és elsősegélycsomagokat szállított a fegyveres erőknek.

Kanada, követve az Egyesült Államokat és az Európai Uniót, több szakaszban vezetett be szankciókat Oroszország ellen a Krím félsziget annektálása és a kelet-ukrajnai válságban játszott szerepe miatt

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.