Kilencéves kisfiút öltek meg a tüntetésen

Panama második legnagyobb városában, Colónban harmadik napja tüntetnek a parlament által pénteken elfogadott törvény miatt. A kisfiút állítólag nem a rendőrök lőtték le.

Három ember, köztük egy kilencéves kisfiú halt meg pénteken egy panamai kikötővárosban, amikor erőszakos tüntetések robbantak ki az új földtörvény miatt, amely engedélyezi az állami földek eladását a Panama-csatorna melletti szabadkereskedelmi övezetben – jelentette a helyi média.

Panama második legnagyobb városában, Colónban harmadik napja tüntetnek a parlament által pénteken elfogadott, és Ricardo Martinelli államfő által néhány órára rá szentesített törvény miatt. Pénteken több százan tiltakoztak a városban, a tüntetők autógumikat égettek, megdobálták a rendőröket, és lövéseket is leadtak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, és könnygázt vetettek be a tömeg ellen.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a zavargásokban három rendőrt is meglőttek. Egy kisfiút a mellkasán ért halálos lövés, de nem a rendőrségnél rendszeresített lövedék találta el a hatóságok állítása szerint. A helyi média szerint három ember halt meg a tüntetések során, és 16-an megsebesültek, illetve 40 embert őrizetbe vettek. A rendőrség mindezt nem erősítette meg. A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el a városban.

A kormány azért kívánja eladni a földeket, mert arra számít, hogy ebből több bevétele származik majd, mint a bérbeadásból. A szabadkereskedelmi övezetben mintegy kétezer cég bérel állami földeket, harmincezer embernek adva munkát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.