Utcán szült egy nő, az őrjöngő tömeg közben a rendőrökre támadt

Romák inzultáltak egy férfit és várandós feleségét a kelet-szlovákiai Ötösbányán. A pár rendőröket hívott, akikre kétszáz részeg roma támadt. A várandós nőnél a szülés is beindult az összetűzés alatt. 

A hatóság tagjait gyorsan bekerítették a randalírozók, és üvegekkel, kövekkel, téglákkal kezdték dobálni őket – írja az Új Szó. A lap szerint az egyik rendőrt el is találták, társai figyelmeztető lövéseket leadva menekítették ki a helyszínről.

A rendőrök ezután segítséget hívtak, három rendőrautó és egy gyorsreagálású egység érkezett a helyszínre. A rendőrök és körülbelül kétszáz roma este nyolc órától éjfélig hadakoztak egymással.

Juraj Leško, a kassai kerületi rendőrkapitány elmondta, hogy a részegek nem csak a rendőröket támadták meg, hanem a kiérkező mentősöket is, akiket azért riasztottak, mert a megtámadott férfi terhes feleségénél megindult a szülés. Szerencsére hölgy az újszülöttel együtt sértetlenül megúszta a támadást.

A rendőrök közül heten sérültek meg, ahogy a roma banda több tagja is, akik elutasították az ellátást. Az incidensben kilenc férfit vettek őrizetbe, közülük három fiatalkorút. Ellenük az Iglói Járási Rendőrkapitányság hatósági személy elleni támadás és garázdaság bűntette miatt kezdte meg az eljárást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.