Kétezer NATO-katona parádézik Oroszország orra előtt

Kilenc ország több mint kilencszáz katonája részvételével kezdődött nemzetközi hadgyakorlat Romániában - közölte hétfőn a bukaresti védelmi minisztérium. A szeptember 22-ig tartó, Junction Strike 16 fedőnevű gyakorlatot Grúzia, Görögország, Nagy-Britannia, Portugália, a Moldovai Köztársaság, Lengyelország, Szlovénia, az Egyesült Államok és Románia hadseregének különleges egységei számára rendezték.

A szárazföldi és légi eszközöket használó speciális katonai alakulatok fiktív forgatókönyv alapján fognak harci bevetéseket megtervezni, levezényelni és végrehajtani.

A nemzetközi hadgyakorlatot a marosvásárhelyi, dési, besztercei, dornavátrai és csíkszeredai helyőrség szervezi, egyebek mellett a zsögödi (Csíkszereda melletti) lőtér, valamint az aranyosgyéresi és bákói katonai repülőtér igénybe vételével.

Ezzel egyidejűleg a NATO nagyszabású hadgyakorlatot folytat Litvániában is. A balti országban összesen 1300 katona gyakorlatozik az Egyesült Államokból, Lengyelországból és Litvániából. A Strong Hussar hadműveletről a NATO videót is készített:

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.