Két rendőr vesztette életét a kurdok robbantásában

Gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak kurd lázadók vasárnap Törökország délkeleti részén egy rendőrségi ellenőrző pontnál, a merényletben két rendőr meghalt, öten megsebesültek - közölték török biztonsági források.

A merénylet Sirnak tartományban történt, és a Kurd Munkáspárt (PKK) lázadószervezet fegyveresei hajtották végre. A támadók a közeli hegyekbe menekültek a terrorcselekmény után, a török biztonsági erők pedig ágyúzni kezdték a környéket. A harci helikopterekkel támogatott hadműveletben két lázadó meghalt.

A PKK fegyveresei vasárnap rakétagránátokkal és lőfegyverekkel hajtottak végre támadást a Diyarbakir tartományban lévő Silvan körzetben is, megöltek egy rendőrt, egy másikat megsebesítették.

Rommá lövik a lakóházakat Sirnak tartományban
Rommá lövik a lakóházakat Sirnak tartományban
Stringer Turkey / Reuters

A PKK és a török biztonsági erők között hároméves tűzszünet után, a július 20-ai suruci merényletet követően újultak ki az összecsapások. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet számlájára írt terrorakció miatt a PKK azzal vádolta a hatóságokat, hogy nem védelmezik a szíriai kurdokat, sőt megakadályozzák, hogy a határon át a kurd önkéntesek a segítségükre siessenek. A PKK ezért ismét támadásokat indított a török biztonsági erők ellen. A török légierő válaszul július 24. óta légicsapások sorozatát méri a PKK észak-iraki és délkelet-törökországi állásaira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.