Két év börtönnel fenyegetik a trollokat

Két évnyi börtön járhat trollkodásért – határozott Chris Grayling brit igazságügy miniszter. Grayling vasárnap jelentette be, hogy a jelenleg maximum kiszabható hat hónapos büntetést a négyszeresére emeli.

Grayling azután állt a nyilvánosság elé a bejelentéssel, hogy az ismert televíziós személyiség, Chloe Madeley rengeteg fenyegető üzenetet kapott a Twitteren az édesanyja miatt, aki televíziós showműsorban kelt egy nemi erőszak miatt elítélt futballista, a korábban a Sheffield Unitedben játszó Ched Evans védelmére.

Judy Finnigan többek között azzal állt ki Evansért, hogy amit elkövetett, saz testi sértés nélküli nemi erőszak, szerinte pedig a futballistát a társadalomnak a tettétől függetlenül vissza kell fogadnia a futballistát, majd ha kiszabadul. A 25 éves Evans egy nála hat évvel fiatalabb lányt erőszakolt meg három évvel ezelőtt. Most az ötéves börtönbüntetésének a felénél jár,

Finnigan megjegyzéseit már amúgy is hatalmas felhördülés kísérte, az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy Madeley a Twitteren hosszú fejtegetésben állt ki az édesanyjáért, Aaki szerinte nem is a saját véleményének, hanem tényeknek adott hangot. hiszen jogrendben létezik a testi sértés nélküli nemi erőszak, Evans pedig ilyesmit követett. Az indulatok ezután szabadultak csak el igazán. Madeley oldalát a Twitteren fenyegető üzenetek árasztották el. Még az enyhébbek is azt kívánták, bárcsak őt is megerőszakolnák. Maga Madeley azt mondta, „online terrorizmus"áldozata lett. Az édesapja szerint per vár azokra, akik „beteg nemi fenyegetéssel" sértegették a lányát.

Grayling ezután szólalt meg az ügyben, egy brit egyetem online agresszióval foglalkozó professzora szerint azonban ha lesz is valami a trollok elleni törvény szigorításából, a hatóságoknak nehéz bizonyítaniuk, hogy valódi szándék húzódik meg az internetes fenyegetések mögött.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.