Két embert lelőttek Párizs külvárosában

Egy rendőrnő életét vesztette a dél-párizsi külvárosi negyedben történt lövöldözésben. Még nem tudni, hogy az incidensnek köze van-e a szerdai, a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében elkövetett vérengzéshez.

Lövöldözés tört ki csütörtök reggel 8 óra körül a dél-párizsi Montrogue városrészben. Az incidensben két ember sérült, az egyikük egy rendőr, akinek életét nem sikerült megmenteni. A másik súlyos sérült utcaseprőként dolgozott a környéken. Még nem tudni, hogy az esetnek köze van-e szerdai, a Charlie Hebdo hetilap szerkesztőségében elkövetett vérengzéshez – írja a Guardian

Bernard Cazeneuve, francia belügyminiszter elhagyta az Élysée-palotába, csütörtök reggelre meghirdetett válságtanácskozást, és a lövöldözés helyszínére sietett. Az AFP-nek azt nyilatkozta, a gépfegyveres férfi elmenekült.

Mindeközben Francois Hollande francia elnök és elődje, Nicolas Sarkozy négyszemközt tárgyalta meg a tegnapi merénylet körül kialakult helyzetet. Az UMP vezetője a találkozó után elítélte a tömeges lövöldözést, és a civilizáció elleni támadásként minősítette azt. Sarkozy szerint barbárság szemtanúi vagyunk. Civilizált embereknek, akármiben is hisznek, egyesülniük kell a barbársággal és a fanatizmussal szemben – tette hozzá az egykori elnök.

Csütörtökön délután a francia ügyészség bejelentette, hivatalosan is terrorcselekményként kezeli a reggeli lövöldözést - rja az AFP.

Több embert letartóztattak az éjjel

Csütörtök hajnalban őrizetbe vettek hét embert, akik kapcsolatban állhatnak a szerdai terrortámadókkal. Páran közülük az elkövetők családtagjai. A francia belügyminiszter szóvivője a BBC-nek megerősítette, hogy a letartóztatott embereket elvitték kihallgatásra. 

Mint az ismeretes, szerda délelőtt három, Kalasnyikovokkal és rakétavetővel felfegyverkezett, feltehetően az al-Kaidához kötődő terrorista hatolt be a Mohamed-karikatúráiról ismert francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe. Percek alatt kivégeztek 12 embert, további 10-et megsebesítettek. A támadás részleteiről, szemtanúk beszámolóiról és a gyilkosok után indított hajtóvadászatról itt olvashatnak bővebben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.