Kerry: Kínos az egész ország számára

A világ vezető politikusait elképeszti az amerikai választási kampány hangneme - jelentette ki egy televíziós interjúban John Kerry amerikai külügyminiszter, aki az elmúlt napokban szerzett személyes tapasztalatait osztotta meg.
John Kerry a CBS televíziónak nyilatkozva hangoztatta: "Bárhová megyek, bármelyik vezetővel találkozom, mindenki mindenütt azt kérdezi, hogy mi történik Amerikában. Nem hisznek a szemüknek. Azt hiszem, korrekten fogalmazok, ha azt mondom: sokkolja őket" - mondta Kerry.

Az amerikai diplomácia irányítója az elmúlt napokban Moszkvában és Brüsszelben járt, és állítása szerint a külföldi vezető politikusokat a republikánus párt elnökjelölt-aspiránsainak vitái és állásfoglalásai képesztik el. Ezzel összefüggésben idézte a milliárdos üzletemberből politikussá lett Donald Trump kijelentéseit, amelyek szerint átmenetileg meg kellene tiltani muszlim vallású emberek beutazását az Egyesült Államokba. Idézte Ted Cruz texasi szenátort is, aki a brüsszeli merényletek után azt javasolta, hogy az Egyesült Államokban a muszlimok lakta negyedekben megerősített járőrszolgálatra lenne szükség "a muszlimok radikalizálódásának megelőzése érdekében".

Kerry szerint ez a retorika külföldön megingatja az Egyesült Államokba vetett hitet és bizalmat, "kínos az egész ország számára".

Obama elnök hétfő este egy újságíróknak rendezett díszvacsorán azt mondta: "Nem mintha a világban másutt nem fordulna elő, hogy politikusok őrültségeket beszélnek, csakhogy az Egyesült Államokról azt gondolják, hogy ez nem az az ország, ahol teljesen őrülten is lehet politizálni".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.