Kerítésre tűzött óvszerekkel akarta elnyerni a pap szerelmét

A 71 éves sauerlandi nőt a héten ítélték 14 hónap letöltendő szabadságvesztésre zaklatás miatt.

Tizenhárom éven át zaklatta áldozatát, egy katolikus papot az a nő, akit csütörtökön ítéltek 14 hónap letöltendő börtönre Németországban, az észak-rajna-vesztfáliai Meschedében.

Beismerő vallomása szerint a most 71 éves nő 2000-ben ismerte meg az áldozatot, Azt, hogy pap, nem tudta. „Úgy ért, mint egy villámcsapás" – mesélte az első találkozásukról a vádlott, aki azóta egészen a közelmúltig szinte naponta küldött szerelmesleveleket az imádott férfinak. Ezek és a gyakorta obszcén hangú telefonhívások mellett megtörtént, hogy a pajzán matróna rózsákat, szív alakúra vágott papírlapokat és óvszereket tűzött a plébánia kerítésére, és – hangzott el a tárgyaláson – éjszakánként néha anyaszült meztelenül táncolt az épület előtt.

A pap – Michael Hammerschmidt – állítása szerint ellenállt a kísértésnek. Már évekkel ezelőtt feljelentést tett, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélküli 14 hónap oka pedig az, hogy zaklatója egy távoltartási végzés ellenére sem hagyta abba. Bár a villámcsapásról szóló beismerő vallomás miatt a nőt a pszichiátriára is elküldték, ez nemhogy nem segített, hanem rontott a helyzeten, az egyik terápiáról ugyanis felajzottabban jött ki, mint amilyen addig bármikor volt. Egy időben reggeltől estig egymást érték a túlfűtött hangú levelek, telefonhívások és sms-ek – idézett Hammerschmidt vallomásából a dpa német hírügynökség.

A nő ügyvédje a perben arra hivatkozott, hogy védence a szerelem őrültje, akit patologikus esetként nem lehet felelősségre vonni a tetteiért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.