Katonai ellenőrzőpont helyett üdülőket találtak el Egyiptomban

Legalább nyolcan haltak meg egy robbanásban Egyiptomban, az Észak-sínai kormányzóságban, az izraeli határ közelében – jelentette be egyiptomi belügyminisztérium és biztonsági hivatalok vasárnap. Orvosi források szerint minimum 22-en sérültek meg. (A belügyminisztérium adatai szerint 7 halott és 25 sebesült van. )

A biztonsági erők szerint a rakétát egy katonai ellenőrzőpontra szánták, de ehelyett egy zsúfolt szupermarket közelében esett, al- Aris városánál – írja az al-Dzsazíra. Egy pár perccel később másik két rakéta csapódott be egy biztonsági egységbe – szintén al-Arisban – megölve egy tisztet, és megsebesítve hét másikat.

A legfőbb biztonsági központ és a kormány helyi hivatali is ezen a területen helyezkednek el.

Mohamed Murszi iszlamista elnök tavaly júliusi megbuktatása óta nőtt az erőszak Egyiptomban. A Sínai-félsziget az iszlamisták fellegvárának számít, az utóbbi hónapokban több támadást is végrehajtottak a rendőrség és a hadsereg ellen – írja a hirado.hu.

Murszi utóda, Sziszi arra tett ígéretet, hogy harcol az erőszak ellen és visszaállítja a stabilitást az arab világ legnépesebb államában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.