Kalasnyikovval támadott egy merénylő az Amszterdam–Párizs vonaton

Egy marokkói férfi késsel és gépkarabéllyal támadt az utasokra, akik közül végül két amerikai tengerészgyalogosnak sikerült ártalmatlanná tennie. Három áldozata közül kettőt – egy brit és egy amerikai állampolgárt – válságos állapotban szállítottak kórházba.

Hatósági közlések szerint egy marokkói származású, a francia terrorelhárítás előtt is ismert férfi volt az a merénylő, aki pénteken egy Kalasnyikov gépkarabéllyal, egy automata kézifegyverrel és egy késsel felfegyverkezve támadt rá a Thalys társaság Amszterdamból Párizsba tartó vonatának az utasaira. A 26 éves férfi három embert sebesített meg az éppen Arras városánál tartó szerelvényen, akik közül kettőt, egy brit és egy amerikai állampolgárt válságos állapotban szállítottak kórházba. Az ámokfutót végül az utasoknak – két amerikai tengerészgyalogosnak – sikerült ártalmatlanná tenniük. A vonaton egyébként ott ült az ismert színész, Jean-Hugues Anglade, aki enyhén megsérült a karján, amikor betörte az üveget és megszólaltatta a vészcsengőt.

Az ámokfutót a kivezényelt biztonsági erők az arras-i pályaudvaron őrizetbe vették. Az első hírek szerint egyelőre nem hajlandó válaszolni a neki feltett kérdésekre. Bár az ügyet a francia terrorelhárítás vette kézbe, Pierre Henry Brandet belügyi szóvivő szerint korai még terrortámadásról beszélni. Bernard Cazeneuve belügyminiszter elmegy Arras-ba tájékozódni az incidensről. 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.