Juncker a kényes kérdésekről is beszél majd Orbánnal

Jean-Claude Juncker és Orbán Viktor csütörtök délutánra tervezett brüsszeli találkozóján az Európai Bizottság elnöke föl fogja vetni kérdéseit és aggályait a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő törvénymódosításokkal, és az Európai Unió vezetőinek üzenő parlamenti határozattervezettel kapcsolatban — tájékoztatták a Népszabadságot bizottsági források.

Mint közölték, az uniós testület jól ismeri a magyar törvényhozás előtt fekvő előterjesztéseket, amelyek az Európai Unióra hárítják a felelősséget a kialakult helyzetért, és a "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre" való tekintettel egy sor rendkívüli intézkedésre adnának felhatalmazást a rendőrségnek és a honvédségnek. Forrásaink szerint a csütörtöki megbeszélésen Juncker szóba kívánja hozni a parlamenti elfogadás előtt álló jogszabálycsomag egyes, szerinte aggodalomra okot adó passzusait.

Úgy tudjuk, hogy jövő hétfőre várható az Európai Bizottság bejelentése arról, hogy Magyarország megkapja a befogadókapacitásainak javítására szánt rendkívüli, 8 millió eurós gyorssegélyt. A jó hírt Dimitrisz Avramopulosz bevándorlási ügyekért is felelős biztos viheti a magyar fővárosba, aki bő két hónapon belül másodszor keresi föl Budapestet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.