Jól ismert ír nacionalistát vádolnak a brit katonák megölésével

Egy 41 éves férfit vádoltak meg az észak-ír hatóságok azzal, hogy március elején megölt két brit katonát - közölte csütörtök este a belfasti rendőrség. Egy rendőrségi szóvivő szerint az ír nacionalista ellen vádat emeltek ötrendbeli gyilkossági kísérlet, illetve illegális fegyver- és lőszertartás címén is.

Ügyészi szervekhez közelálló források szerint a vádlott, Colin Duffy jól ismert észak-ír nacionalista, akinek már korábban is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással. Duffynak pénteken kell megjelennie a bíróság előtt.

Március 7-én a brit fennhatóság ellen küzdő helyi republikánus mozgalom szélsőséges szárnyának fegyveresei a Belfasttól 26 kilométerre északnyugatra lévő Massereene katonai támaszpontnál hajtotta végre támadást, amelyben több katona is megsebesült. A tettesek gépkocsival hajtottak a támaszpont bejáratához, és két hosszú géppisztolysorozatot lőttek ki, majd elmenekültek.

Két nappal a katonai támaszpont elleni támadás után Belfast közelében lelőttek egy katolikus vallású 48 éves rendőrtisztet. Mindkét gyilkosságért a Continuity IRA nevű szakadár katolikus milícia vállalta a felelősséget.

 

 

A megemlékezés virágai a Belfasttól északnyugatra lévő Massereene katonai támaszpontnál
A megemlékezés virágai a Belfasttól északnyugatra lévő Massereene katonai támaszpontnál
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.