Izraeli katonákra támadt egy palesztin fiatal

Szerdán reggel lelőttek egy palesztin fiatalt Ciszjordániában, miután egy közúti csomópontnál megkéselt két izraeli katonát.

Helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül egy palesztin fiatal a Rámalláh és Náblusz városait összekötő úton, nem messze Ma'ale Levona településtől megtámadott két izraeli katonát. A fiatalt lelőtték. Az MTI palesztin forrásokra hivatkozva azt írja, a támadót Mohamed Karakerának hívták, 29 éves volt, a szomszédos Szindzsíl palesztin faluban élt. A ynetnek, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapjának értesülése szerint kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott.

Az egyik, húsz év körüli katonát súlyos nyaksérüléssel szállították egy jeruzsálemi kórházba. A másik könnyebb sérüléseket szenvedett a hátán, sajtóértesülések szerint ő végzett a támadójukkal.

A két katona a területen állomásozó orvosi egységnél szolgált, a támadás idején épp egy mentőautóban ültek - írja a Guardian.

A brit lap megemlíti, hogy tavaly év végén több hasonló támadást intéztek izraeli katonák ellen Ciszjordániában és Jeruzsálemben, azonban az erőszakhullám csillapodott az utóbbi időben, és az idei pészah is viszonylagos nyugalomban telt.

A palesztin vezetés tavaly októberben az ENSZ Biztonsági Tanácsát egy határozattervezetben kérte fel, hogy vessen véget a palesztin területek, köztük Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem izraeli megszállásának.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.