Izrael felfüggeszti a béketárgyalásokat Palesztinával

Az izraeli kormány nem fog tárgyalni egy olyan palesztin kormánnyal, amely mögött az Izrael megsemmisítését hirdető Hamász terrorista szervezet áll – szól a hivatalos izraeli nyilatkozat. A hatórás csütörtöki találkozó után erről az izraeli kabinet egyhangúlag hozott határozatot. Arra a kérdésre, hogy a tárgyalások mostantól vagy az új kormány megalakulásától szűnnek-e meg, egy izraeli politikus úgy nyilatkozott, hogy jelenleg fel van függesztve – írja a Reuters.

A Hamász és a Fatah öt héten belül egységkormányt alakít, és egy parlamenti bizalmi szavazás után fél év múlva választásokat írnak ki.

Izrael nyitva hagyja az új palesztin kormánnyal való tárgyalási lehetőséget abban az esetben, ha az egyesülés elfogadja azokat a nemzetközi feltételeket, amit az iszlamista terrorszervezet már régóta elutasít.

Az izraeli-palesztin békéért harcoló nemzetközi szereplők is arra kérték a Hamászt, hogy ismerje el Izraelt, szüntesse be az erőszakos tevékenységeket és fogadja el az ideiglenes békét.

A tavaly nyáron kezdődött, John Kerry és Obama segítségével működő béketárgyalások a palesztin bejelentés után egy nappal értek véget. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.