Ivóvizet akart mérgezni az Iszlám Állam

Fel kellett függeszteni az ivóvízellátást szombat délután Koszovó fővárosában, Pristinában, mert a helyi hatóságok szerint dzsihádisták arra készülhettek, hogy megmérgezik a város egyik víztározóját.

Guardian azt írja, hogy a koszovói főváros vízellátását azután vágták el, hogy a pristinai rendőrség letartóztatott öt embert, akik az Iszlám Állam szunnita szélsőséges szervezethez köthetőek, és vélhetően meg akarták mérgezni az ivóvizet.

A rendőrség először három embert észlelt a Badovac-víztározónál, amely a főváros lakosságának több mint felét látja el ivóvízzel. A három embert őrizetbe vették, később pedig még kettőt elfogtak. Mindnyájukat terrorizmussal vádolják.

A pristinai vízügyi hatóság a lezárás után azonnal mintákat vett, melyeket vizsgálatra küldtek. A rendőrség nem árult el további információkat a nyomozással kapcsolatban, de a gyanúsítottak közül kettőt már tavaly is őrizetbe vettek, mert Szíriába utaztak.

Biztonsági szakértők szerint több mint 200 koszovói harcol az Iszlám Állam oldalán Irakban és Szíriában. Közülük körülbelül 30-an már életüket vesztették az egyes harcokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.