Itt az ország, amely mert nagyobbat álmodni az Orbán-kormánynál

Futball-szuperhatalommá válna 2050-re Kína. A kommunista rezsim arra készül, hogy 2020-ig 70 ezer stadiont és 20 ezer edzőpályát épít.
A kínai kormány négy év alatt szeretné elérni, hogy legalább 50 millió felnőtt és gyerek rúghasson labdába a focipályákon. Éppen ezért óriási beruházásokba kezdnek, és legalább 70 ezer stadiont építenek fel 2020-ig. A kormány terveit hétfőn hozta nyilvánosságra a Kínai Labdarúgó Szövetség.
Stadion a kínai szmogban. Kitörnének a homályból
Stadion a kínai szmogban. Kitörnének a homályból
STRINGER / Reuters

Hszi Csin-ping (XI Jinping) elnök nagy futballrajongó, és azt szeretné elérni, hogy Kína 15 éven belül megnyerje a világbajnokságot – írja a BBC. Cél az is, hogy 2030-ra minden tízezredik kínaira jusson egy pálya, és a kínai férfi labdarúgó válogatott Ázsia legjobbja legyen.

Ami a bajnokságot illeti, már most hatalmas pénzeket hajlandók kifizetni. Jellemző, hogy a mostani téli átigazolási időszakban a kínai futballcsapatok költötték el a legtöbb pénzt. Klasszisok sorát csábították Ázsiába, a hosszú távú tervek pedig arról is szólnak, hogy 2050-re Kína labdarúgó szuperhatalommá váljon. A kommunista ország jelenleg a 81. helyet foglalja el a világranglistán, s a sportágat az európaihoz hasonló bundabotrányok szennyezik be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.