Ismét csoportos nemi erőszak áldozata lett egy turista Indiában

Az indiai rendőrség egy dán nő csoportos megerőszakolásának ügyében nyomoz Delhiben. Az 51 éves turistát kedd este támadták meg, miután eltévedt Paharganj negyedben.

Az eset a turisták által kedvelt és sűrűn látogatott negyedben történt kedd este, miután a nő szállodájába tartva eltévedt. A BBC szerint az áldozat azt mondta a rendőrségnek, hogy a pályaudvar közelében vesztette el tájékozódási képességét, mire segítséget kért a közelben tartózkodó férfiaktól. A hatóságok szerint a férfiak rátámadtak a nőre, kést szegeztek neki, majd kirabolták és megerőszakolták.

„Miután megérkezett a szállodába, jelentette az esetet a menedzsernek, aki hívta a rendőrséget. Jelenleg nyomozás folyik az ügyben” – mondta Rajan Bhagat rendőrségi szóvivő a BBC-nek. Egész nap folytak a kihallgatások, eddig két embert vettek őrizetbe. „Annyi bizonyos, hogy több mint egy férfi vett részt az esetben. Azt azonban, hogy pontosan mennyien voltak, csak később árulhatjuk el. A nő ma reggel elhagyta Indiát” – tette hozzá a szóvivő.

Bár egyelőre még sok a megválaszolatlan kérdés, úgy vélik, hogy a nő egyedül utazott, és hétfőn érkezett meg Delhibe. A rendőrség szerint részletes vallomást tett, amelynek során a dán nagykövet is jelen volt, a követség azonban egyelőre nem kommentálta a történteket.

Az utóbbi időben több hasonló ügy is napvilágra került Indiában. Az első nagy visszhangot kiváltó eset 2012 decemberében történt, amikor többen megerőszakoltak egy buszon utazó diáklányt, aki később belehalt sérüléseibe. Tavaly márciusban egy svájci turista volt csoportos erőszak áldozata Madhya Pradesh államban, míg vele együtt utazó partnerét súlyosan bántalmazták. A hat elkövetőt júliusban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A BBC helyszíni tudósítója szerint a külföldieket érintő esetek nagyobb médiavisszhangot kapnak, és a rendőrség is kitüntetett figyelemmel kezeli őket, ezzel szemben az indiai áldozatok esetében sokkal kisebb eséllyel szolgáltatnak igazságot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.