Ismét szlovák és cseh rendőröket küldenek a magyar határra

Augusztus 1-jétől 25 szlovákiai rendőr segíti Magyarországot déli határainak védelmében. Megbízatási idejük a hónap végéig tart, de szükség esetén meghosszabbítható - tájékoztatta lapunkat a pozsonyi országos rendőrfőkapitányság szóvivője.

Denisa Baloghová közölte, hogy Pozsony Magyarországhoz hasonlóan Szlovéniát és Macedóniát, valamint az EU külső határainak védelmét koordináló Frontex ügynökséget is segíti, noha főleg Szlovákia soros uniós elnöksége miatt odahaza is megnövekedtek a biztonsági feladataik.

Milan Chovanec cseh belügyminiszter a Twitteren posztolt bejegyzésében számolt be arról, hogy a prágai kabinet legközelebbi ülésén minden bizonnyal jóváhagyja azt a javaslatát, amely alapján szeptembertől 50 cseh rendőr indulhatna Magyarországra, a Macedóniában szolgálatot teljesítő kollégáik misszióját pedig szeptember közepéig meghosszabbítanák.

Orbán Viktor a visegrádi négyek kormányfőinek múlt csütörtöki varsói találkozóján kért további segítséget partnereitől Magyarország déli határainak védelméhez. Tavaly ősztől december közepéig szlovák, cseh és lengyel rendőrök már eredményesen működtek közre magyar kollégáikkal az illegális migránsáradat feltartóztatásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.