Illegális jegyeladás miatt őrizetbe vették a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik tagját

Patrick Hickey üzérkézre játszott át jegyeket.

Illegális jegyeladás gyanújával Rio de Janeiróban őrizetbe vették Patrick Hickeyt, a Nemzetközi Olimpiai Bizorttság igazgatótanácsának a tagját, az Ír Olimpiai Bizottság és az Európai Olimpiai Bizottság elnökét. A 71 éves férfi csuklóján a brazil nagyváros egyik szállodájában kattant a bilincs. Rá kellett törni az ajtót, amelyet magára zárt, mielőtt átmenekült volna a szomszéd szobába, amelyet korábban a fia foglalt el. Őrizetbe vétele után kórházba kellett szállítani. 

Ügyészségi gyanú szerint Hickey üzérkézre játszott át jegyeket, amelyeket aztán a feketepiacon horribilis összegért adtak el. Akkor vetődhetett fel vele szemben az illegális jegyeladás gyanúja, amikor 800 jeggyel elkaptak üzért, de a brazil sajtó úgy tudja, az őrizetbe vételének köze van egy másik ír férfi, Kevin James Mallon elfogásához. Őt, a THG Sports nevű cég vezetőjét olimpia nyitónapján vették őrizetbe, szintén azzal a gyanúval, hogy a feketepiacon árult jegyeket.

Az egykor judoka Hickey 1989 óta az Ír Olimpiai Bizottság elnöke, 2012 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és az Európai Olimpiai Bizottság elnöke.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.