Ikreket szült egy 11 éves kislány

Szenegál nemi erőszak után is tiltja az abortuszt.
Egy napóleoni abortusztörvény miatt meg kellett szülnie a két gyermekét – egy ikerpárt – Szenegálban annak a 11 éves kislánynak, akit hét hónapja erőszakolt meg az egyik szomszédja. A két fiú koraszülötten jött a világra. Egy héten át inkubátorban voltak, de az anyjukkal együtt egészségesek.

A kislány az ötödik hónapban vette észre, hogy gyereket vár. Ekkor az anyjával – aki gyümölcsöket árul egy piacon – ügyvédhez fordult, és elkezdett harcolni a terhesség-megszakítás jogáért, de ez a harcot elveszítette. Olyannyira, hogy kifejezetten eltiltották az abortusztól. A szenegáli törvények egyedül abban az esetben engedélyezik az abortuszt, ha az anya életét menti meg, de abortálni nem lehet sem nemi erőszak után, sem szociális okokból, sem ha a magzat értelmileg vagy fizikailag megsérül.

A szülés után a kislány egyébként úgy nyilatkozott, hogy semmire nem emlékszik az egészből, és bár az ikrek egészségesek, túl sokat akarnak szopni, amihez neki nincs elég teje. Ezt egyelőre a gyógyszertáraktól vásárolják, és a gyógyszertárak egyelőre kedvesek, nem kérnek sokat a tápláló nedűért.

A kislányt a szomszéd kétszer erőszakolta meg, mind a kétszer halállal fenyegetve, ha beszélni merészel bárkinek is a dologról. A férfi most őrizetben van, a kislányt pedig megkérdezték, örül-e ennek. Azt mondta, nem. „A halálát akarom. Mert miatta nem járhatok iskolába."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.