Holtan találták a Lukoil vezető menedzserének lányát

A márciusban eltűnt Viktorija Teszljuk, a Lukoil kőolaj-ipari konszern egyik vezető menedzserének lánya. Szörnyen megkínzott holttestére egy út mellett találtak rá. Oroszországban tavaly 700 embert, köztük 200 gyereket raboltak el.

Vélhetően megtalálták az egyik legutóbbi, nagy feltűnést keltő oroszországi emberrablás áldozatát, egy gazdag család lányát Moszkva mellett - jelentette a Komszomolszkaja Pravda.

Az áldozat a március 26-án eltűnt Viktorija Teszljuk, a Lukoil kőolaj-ipari konszern egyik vezető menedzserének a 16 éves lánya. Vikának eltörték az orrát, az állát, kiverték a fogait, a fején tompa tárgytól származó töréseket találtak, az arcát szétmarták a vadak. Nem rabolták ki, ékszerei megvannak, de eltűnt a táskája, amelyben pénz és mobiltelefon volt.

A rendőrség - amely ezúttal még látnokok segítségét is igénybe vette - szinte bizonyos abban, hogy Vika Teszljuk holttestét találták meg egy út mentén, azt a ruhát viseli, amelyben eltűnt. Most genetikai vizsgálattal igyekeznek megállapítani a személyazonosságot.

A rendőrség szerint nem kizárt, hogy Viktoriját kínozták, talán apjára vonatkozó adatokat akartak kiszedni belőle.

A lány a nagymamájával lakott egy Moszkván kívüli település kertvárosi részében, szülei Kazahsztánban dolgoztak. Különórára indult busszal, s feltételezik, hogy maga ült be egy idegen autóba, amelynek utasai felajánlhatták, hogy elviszik Moszkvába.
Vika csak egy eset a sok közül: Oroszországban tavaly 700 embert, köztük 200 gyereket raboltak el.

Egy másik, nagy feltűnést keltő esetben, április 19-én, Ivan Kaszperszkijt, a számítógépes biztonsággal foglalkozó Kaspersky Lab alapítójának húszéves fiát rabolták el, de szerencséje volt: egy eladósodott nyugdíjas házaspár akarta hiteleit törleszteni a váltságdíjból, vagyis amatőrök kezébe került, és három nap után sikeresen kiszabadították.

Oroszországban, elsősorban Moszkvában, nagyon sok dúsgazdag ember él, és a legtöbben nem győznek eléggé vigyázni magukra és gyerekeikre. Páncélozott autókon, fegyveres testőrökkel járnak, némelyikük egész kis magánhadsereget tart fenn, házaikat magas falak veszik körül, a belvárosi lakások előtt pedig az őrség gyakran a lépcsőházban ver tanyát.

A gyerekeket többnyire külföldre küldik tanulni, s ezt javasolja a rendőrség is. Jelena Baturina építkezési vállalkozó, Jurij Luzskov volt moszkvai polgármester felesége külön iskolát építtetett lányainak, de már ők is Londonban tanulnak. Akad, aki otthon taníttatja a gyerekét. Azokra a gazdag gyerekekre pedig, akiket elengednek iskolába, nem ritkán fegyveres őr vigyáz egész nap, a tanítás alatt például az osztályterem ajtaja előtt állva.

Vika Teszljuk kivétel volt: testőrök nélkül járt, tömegközlekedési eszközt vett igénybe. Akárcsak Ivan Kaszperszkij, ő is megadta lakása címét, sőt a telefonszámát is a Vkontaktje orosz társasági honlapon.

A rendőrség feltételezései között ilyenkor a válságdíj-követelés mellett mindig szerepel az, hogy esetleg a szülők üzleti versenytársai állnak az emberrablás mögött.

(hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.